Banieren – Duurzaam en professioneel

Een banier is een verticale vlag en tegenwoordig de meest voorkomende vlag. Je ziet banieren veelal bij bedrijfspanden in een vlaggenmast hangen. Vaak staan deze in clusters van 2 of 3 vlaggenmasten. Er kan ook gewerkt worden met meerdere clusters die zo een pand, terrein of parkeerplaats aangeven.

De baniervlag is zo populair door de zakelijke en professionele uitstraling. Daarbij leent de banier zich er, door zijn afmetingen, goed voor om bedrukt te worden. Een banieruithouder in de top van de mast zorgt ervoor dat de vlag altijd recht hangt omdat deze 360 graden kan draaien. De baniervlag draait daardoor mee met de wind en ook als het niet waait hangt de vlag er goed bij. Zo is de bedrukking van de baniervlag altijd zichtbaar. Zeker bij bedrijfspanden is dit wenselijk.

 

Formaat baniervlaggen

Baniervlaggen worden ook wel hoogformaat vlaggen genoemd en zijn geschikt voor staande afbeeldingen. Het formaat van de banier is afhankelijk van de lengte van de vlaggenmast. Bij de specificaties hieronder vermelden we het formaat en de daarbij behoren maat vlaggenmast.

 

Bedrukking

In de meeste gevallen worden baniervlaggen enkelzijdig bedrukt door middel van zeefdrukken of digitaal printen. Dit betekent dat de andere zijde een doordruk heeft. Deze doordruk is bij digitaal printen 90 tot 95%. Bij zeefdrukken is de doordruk 100%. De zijde met doordruk is dus altijd in spiegelbeeld. Bij zeefdrukken is de doordruk beter en ook de kleurechtheid is 100%. Dit in tegenstelling tot digitaal printen. De minimale afname bij zeefdrukken is 10 stuks. Bij digitaal printen kunnen de banieren per stuk worden geleverd.

 

Materiaal banieren

Standaard worden onze banieren geleverd in glanspolyester. Een betaalbaar maar ook zeer duurzaam materiaal. Bij banieren die onder zwaardere omstandigheden hangen met bijvoorbeeld veel wind raden wij aan te kiezen voor meshpolyester of longlife doek. Beide materialen zijn geperforeerd waardoor minder wind wordt geabsorbeerd. Van Longlife doek is bekend dat het tot 25% langer mee gaat dan standaard vlaggendoek.

✅ Glanspolyester – Betaalbaar en sterk
✅ Meshpolyester – Voor wind en hoge vlaggen
✅ Longlife doek – Duurzaam en supersterk